Cheeseburgare med tryffelmajonnäs och sötpotatispommes

0 röster

Det här mina vänner är något av det godaste som finns tycker jag!
En saftig hemmagjord burgare av högrevsfärs med egen tryffelmajo och stekt lök. Servera med frasiga sötpotatispommes och du är i himlen! Sötpotatispommesen kommer från Frida
och blir så där härligt frasiga som man vill ha dom. Börja med dom och gör dom klara fram till fritering. Sista friteringen gör du det sista du gör av alla momenten.

Recepten avser 4 portioner.

Sötpotatispommes:

Du behöver:

2 stora sötpotatisar.
Olja till fritering
2 msk majsmjöl eller potatismjöl.
Salt

Gör så här:

1. Skala potatisen och skär den i lika stora ”stänger”. Lägg stängerna i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där i minst 30 minuter. Byt kallt vatten en gång.
Lägg sedan potatisen i en gryta med lättsaltat vatten som täcker potatisen.

2. Koka pommesen i cirka 3-4 minuter. Tänk på att inte koka klart dem för då går dem lätt sönder, dem skall vara ”al dente”.
Lägg sedan sötpotatisen på en handduk eller hushållspapper och låt torka.

3.Pudra över mjölet så att det täcker alla pommes runt om.

4. Fritera pommesen två gånger. Första gången på 150 grader i cirka 2 minuter och sista friteringen på 180 grader tills dem är gyllenbruna och ser frasiga ut.
Salta!

Cheeseburgare:

600 g nötfärs av högrev
salt och svartpeppar
4 skivor cheddarost eller gruyere, att hyvla
2 gula lökar
Chornichoner
smör, till stekning
4 hamburgerbröd (Brioche eller gör egna)

Tryffelmajonnäs:

(OBS: Alla ingridienser ska ha samma temperatur! IJag har mina kylskåpskalla)



2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl matolja
Salt och peppar
Vit tryffelolja från Zeta (några droppar)



1. Blanda äggulor, senap och vinäger i en skål

2. Tillsätt olja i en tunn stråle under konstant vispning

3. Smaka av med salt och peppar

4. Ha i några droppar av tryffeloljan och smaka av.

Gör så här:

1. Börja med att göra klart majonnäsen.

2. Skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med lite smör på låg värme tills den är mjuk och fått lite färg.

3. Förbered osten genom att skära tunna skivor.

4. Ta av löken från pannan och låt vila på en tallrik. Skär bröden och gör rent stekpannan, i den skall bröden stekas.

5. Dela färsen i lika stora bitar och forma fyra hamburgare, pressa ihop färsen utan att arbeta med den för mycket.

6. Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta, köttet släpper fett som burgarna steks i. Platta till burgarna och stek på hög värme i en panna utan fett. Tryck till burgarna medan de steks för de har en förmåga att dra ihop sig och resa sig. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta. När det börjar bli färdiga, lägg på osten på varje burgare.

7. Lägg hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak. Toppa med stekt lök. Klicka och bred på majonnäsen på toppen och lägg ihop burgarna. Stick ner en grillpinne och trä på ett par cornichoner på varje burgare. Servera och ät på direkten!


Det är en del jobb och moment men är så värt det!


Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x