Ädelostfylld köttfärs

0 röster

Gillar du ädelost?
Då blir mitt middagstips till helgen den här goda rätten som jag lagade förra veckan.
Du fyller en form med köttfärs och skivar ädelost på, sen på med köttfärs så det blir som en stor kaka som du sen skär upp i lagom stora bitar när den är klar.
Och tycker man inte om att äta ädelost direkt som den är, på kex t.ex., så kan det hända att man gillar det så här, blir inte lika stark smak när det är blandat i mat.

Du behöver:


500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
Salt, peppar
1 pkt ädelost (140 g Kvibille)
1/2 gul lök
3 dl grädde
1/2 köttbuljongtärning
En skvätt soja
Peppar

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Blanda ströbröd med grädde och mjölk och låt svälla en kort stund. I med köttfärsen och salt och peppar. Blanda till en smet.

Smörj en ugnsfast form. Ha i halva köttfärssmeten jämt i formen. Hyvla halva ädelosten och ha ovanpå. Hacka löken fint och ha på den. Tryck ut andra halvan av köttfärssmeten fint ovanpå. Nyp till runt kanterna så det blir så tätt som det går.

In med formen i mitten på ugnen i ca 30 minuter.

Sås:

Under tiden gör du sås på andra halvan av ädelosten, som du smular ner i grädden i en kastrull på spisen. Smula även ner den halva köttbuljongtärningen. I med en skvätt soja och peppar. Låt koka upp och sen puttra lite tills osten smält. Blir den för tjock så späd ut med lite mjölk. Smaka av och salta om det behövs.

Servera med t.ex. klyftpotatis eller ugnsrostade rotsaker och en god sallad.

Smaklig spis!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x