Fudge Brownies

0 röster

Idag har vår älskade Elin namnsdag. Och då ville hon att jag skulle baka Roy Fares underbara Brownies. Inte mig emot! Dom är hur goda som helst…

Du behöver:

Chokladtryffel

150 g mörk choklad (55 %)
150 g vispgrädde (1,5 dl)

Brownie

150 g osaltat smör
250 g strösocker (2,75 dl)
70 g kakao (1,5 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
110 g ägg (2)
60 g vetemjöl (1 dl)
flingsalt, att strö över

Gör så här:

Chokladtryffel

1. Hacka choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.

Brownie

2. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.

3. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda (det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin).

4. Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.

5. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.

6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.

7. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret.
Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning.

8.
Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererade.

Den här tjejen, mitt stora hjärta! Så otroligt smart, och ödmjuk med ett hjärta av guld!

Flingsaltet är verkligen oemotståndligt gott på den här goda brownien.

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
GunnarsonSofie
3 år sedan

Mums så gott 😃

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x