Panerad torskfilé i rostad lök med ärtkräm, sparris och brynt smör

0 röster

Dags för en fiskrätt igen! Vi älskar panerad fisk hemma hos oss och den här paneringen med rostad lök och panko, bara såå god! 👌 Jag hittade receptet hos Frida

Ingridienser:

Torskfilé för 4 personer
2 dl rostad lök
2 dl panko
2 st ägg
vetemjöl
ca 500 g frysta ärtor
2 cm chili
Färsk potatis för 4 personer
150 gram smör
1 st citron
1 bunt sparris

Gör såhär:

Bryn smöret i en kastrull och sätt in i frysen.

Koka potatisen tills den är mjuk.

Bena ur fisken, salta och peppra runt om och dubbelpanera den. Först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i rostad lök som är blandat med panko.

Koka ärtorna enligt förpackningen.

Lägg i en klick smör, lite pressad citron, chili och salt/peppar och mixa med en stavmixer. Smaka av och tillsätt ev mer chili, salt och peppar.

Koka sparrisen i cirka 2-3 minuter med en klick smör i vattnet.

Stek sedan fisken i en het panna med mycket smör och olja cirka 1,5-2 minuter på varje sida beroende på hur tjock fisken är.

Den ska inte bli torr, hellre lite för lättstekt än för torr 🙂

Ta fram smöret och vispa med en elvisp fluffigt, tillsätt svartpeppar och citron eftersmak.

Hittade dom här små snacksgurkorna på Ica Maxi, jättegoda! 😋

Det här smöret är så gott! Strösslade över lite dill också.

Till middag idag blir det Tomatsoppa med mozzarella med Levainbröd till. Lägger ut receptet här om det blir så gott som jag hoppas.

Vad äter ni till middag idag?

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fanniesalomonsson
4 år sedan

men MUMS! 😊

JennysRumochSpis
4 år sedan

Tack snälla! 😘🙏

JennysRumochSpis
4 år sedan

Sååå mumsigt! Tack. 😘🙏💕

Millasmat
4 år sedan

Åh så gott!!

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x