Örtfyllda kycklingfiléer

0 röster

Åh vad god den här kycklingen var! Ett ”att testa” recept jag haft sparat länge från Mitt Kök. Barnen åt så det stod härliga till och lillasyster som vi har stora problem att få i mat hemma tog om, och det inte bara en gång. Det värmer i mammahjärtat!

Ingredienser till 4 portioner:

4 kycklingfiléer
några skivor extra rökt skinka
vitlöksost (Bonjour eller annan färskost)
1 basilika
1 knippe färsk timjan
salt
torkad örtkrydda
några ostskivor med smak
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning hönsbuljong
ca 3 dl grädde
ca 1 dl mjölk
(jag hade 4 dl matgrädde och skippade mjölken)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela kycklingfiléerna längs med, fyll med vitlöksost, lägg en liten bit rökt skinka, lägg i mycket basilika och timjan + en liten ostskiva.

Krydda filéerna med grillkrydda, curry och lite salt.

Bryn i stekpanna så de får färg.

Ta fram en ugnsform, strö lite grillkrydda och curry i botten.

Dela filéerna i tre delar och lägg ner dem i formen. Bred på lite färskost och lägg en ostskiva överst. Lägg basilikablad runtom filéerna.

Sås:

Häll grädde och mjölk i stekpannan, vispa ner resten av färskosten, lägg i buljongtärningarna, krydda med lite curry och eventuellt grillkrydda.
Blanda även i timjan och lite torkade örtkryddor.

Häll såsen över filéerna, den ska inte täcka dem helt. Osten på filéerna ska få lite färg i ugnen.

Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills filéerna är genomstekta.

Servera med ris eller hel bulgur och en fräsch sallad till.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x