Banana lollipops! Nyttiga bananglassar

Jag förväntade mig att dom här banaglassarna skulle bli goda, men inte så här goda! Otroligt smaskiga! Jag har haft dom i tanken länge men inte kommit till skott… Är så glad att det äntligen blev av. Receptet kommer från Leila Lindholm. Och det är hur enkelt som helst! Jag bytte ut en av toppingarna (hasselnöt) till Renée Voltaires goda bovetecrunch istället, så gott!

Du behöver:

4 bananer
200 g mörk choklad av god kvalitet, 56-70 %
1 dl skalade och rostade hasselnötter (använde bovetecrunch istället)
1 dl pistaschnötter
1 dl pekannötter
1 dl kokosflingor
glasspinnar/blompinnar/sugrör
Gör så här:
Dela bananerna på mitten och stick en pinne i varje banan.
Grovhacka nötterna var för sig och rosta kokosflinorna i en torr och het kastrull.
Lägg i högar på bakplåtspapper.
Smält chokladen i ett vattenbad, var noga med att det inte kommer något vatten i chokladen eller att den blir för varm (då blir den grå).
Doppa varje bananhalva i choklad och rulla i den hackade toppingen.
Lägg på en bricka och frys glassarna ett par timmar.
Ät och njut!

Dom här kommer jag göra massor!
Ett superbra alternativ när du blir sugen på något framför tv:n på kvällen.
Toppingen kan man variera hur man vill. Med strössel på barnkalaset t.ex.
Barnen älskar dom!