Nyårsafton

0 röster

Åh vilken trevlig nyårsafton vi hade igår! Vi firade in det nya året med goda vänner med barn i samma ålder där alla bara funkar så himla bra ihop. Guld värt! Våra fyraåringar är lika röjiga iofs och det är ett himla liv emellanåt, men ett glatt liv och inga bråk.

Dukningen är jag himla nöjd med och den blev precis som jag tänkt mig. Sand, svart och guldfärgat. Jag lade lamettaglitter i mitten och uppe på
det en 5 meter lång ljusslinga som jag vikt dubbel. Inte en endaste blomma eller levande ljus, och det saknades inte heller.

Alla glasen jag vann i ”Så mycket bättre” tävlingen från Cervera var med. Dom heter Rumours och jag fick vitvins, rödvins, highball och champagneskål. 12 av varje.

Det låg lite olika roliga Photo booth grejer vid varje plats.

Snygga glasögon he he.

Svarta sammetband runt linneservetterna.

Och masker i svart sammet var placerade på bordet, både som snygg detalj i dukningen och till att ta på sig om nu någon skulle vilja det. Men det var det ingen som ville, räckte gott och väl med glasögonen tror jag. 🤓

Vi började med snittar och Champagne. Jag gjorde 3 varianter från Catarina König. Kanapéer med chevre, pinjenötter och honung. Små spett med tryffelsalami, tomat, basilika och minimozzarella. Och lyxig tryffeldip med rotfruktschips. Jättegoda alla tre. Sen gjorde jag även Sourcream and onion stjärnor med smetana, löjrom och hackad rödlök. Har hört så mycket gott om dom så var bara tvungen att testa, och såå goda dom var.

The champagne is served!

Förrätten hade våra gäster på sin lott. Det bjöds på en fantastiskt god Grön ärt och ruccolasoppa med pilgrimsmusslor och parmesanchips.

Till varmrätt gjorde jag Oxfilé med palsternackspuré, rostad kavring och kantarellsås med smak av tryffel. En favoritvarmrätt. Köttet var magiskt. Tillagade det med min nya Sous Vide (matnördsgrej) och det var den bästa oxfilén jag någonsin ätit. Övriga sällskapet höll med. Köttet får den perfekta temperaturen hela vägen inifrån och ut. Och kniven bara faller genom köttet.

Till dessert blev det Rice Krispies Pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär. Grymt gott det med!
Barnen fick marängswiss, deras favorit.

Lagom till tolvslaget klädde vi på oss och gick ut och kollade på alla fyrverkerier runtom. Vi skålade in det nya året med mousserande. Fick det tipset på en blogg jag följer, om du nu ska dricka champagne på nyårsafton, ta den som fördrink och njut. Vid tolvslaget står man ute och fryser, är såå mätt av allt gott man ätit och druckit under kvällen och är inte så sugen på kall champagne. Kände så igen mig i det hon skrev och höll fullkomligt med. Så fick det bli, och ett par munnar mousserande räckte gott och väl när klockan slog 2017!

God fortsättning på det nya året!

Nu lämnar vi i vår familj det tunga sista halvåret bakom oss och hoppas så på att 2017 blir ett friskt och bra år!

Prenumerera
Notis om
guest
13 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
JennysRumochSpis
3 år sedan

Tack snälla! 😘💕🙏

JennysRumochSpis
3 år sedan

Tack fina Helen! Kram! 😘🙏💕

JennysRumochSpis
3 år sedan

Verkar inte fungera. Gå in på Lagerhaus.se och sök på bestick så kommer besticksetet i guld upp , 16 delar 499 kr!

JennysRumochSpis
3 år sedan

Skickar länken här 😀👍http://www.lagerhaus.se/m/kok-servering/bestick/bestickset-guld

FruJarl
3 år sedan

Tack så jätte mycket!! 😊

FruJarl
3 år sedan

Jaha, där ser man! Vet du vilket märke det kan vara? Hur mycket kostade dem? 😊

JennysRumochSpis
3 år sedan

Tack snälla du! 😘🙏

JennysRumochSpis
3 år sedan

Tack snälla! 😘🙏

FruJarl
3 år sedan

Vackert!! Besticken, är dem från Mio? Är dem bra? Funderar på att köpa dem! 😊

ÄmmaRickardsson
3 år sedan

Så mysigt dukat! 😁

moafidelie
3 år sedan

Gud så fint det var dukat! 😍

Helen
Helen
3 år sedan

Wow säger jag bara! Supersnyggt stiligt o fint på ALLA vis ♡ kram

JennysRumochSpis
3 år sedan

Tack snälla! 😘🙏 Besticken är från Lagerhaus, jättebra! Funkar bra att diska i maskin! 👍

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x