Italiensk kyckling med parmesanost och ugnsrostad örtpotatis

0 röster

Hejsan! Känner mig lite låg… Vet inte om det är vädret, de mörka molnen tornar precis upp sig, eller pms:en som härjar runt i kroppen.
Eller för att Elin ska åka iväg på en miniresa med kören imorgon bitti. Hon blir borta två nätter och det är första gången hon åker någonstans själv utan oss. Det där mammahjärtat ni vet.
Som svämmar över av kärlek, stolthet och en gnutta oro. Jag är verkligen glad för hennes skull och hon kommer klara sig galant utan oss. Men det gnager lite i ”tänk om det händer något” nerven där uppe. Då. är. vi. inte. där.
Men det kommer gå jättebra, hon är såå peppad och tycker det ska bli superkul!

Det är jobbigt när barnen ska börja flyga ut ur boet. Bara att vänja sig antar jag ha ha.

Vår middag ikväll, supergod! Så den måste ni bara göra. Älskar såna här krämiga kycklingrätter! Och dessa smaker! Och den ugnsrostade potatisen sen, muuuums!

Du behöver till ca 4 personer:

4 kycklingfiléer
Salt
1 krm stött Rosépeppar
2 msk smör
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 påse småbladig spenat
15 cocktailtomater
1,5 dl riven parmesanost

Ugnsrostad örtpotatis:

800 g delikatesspotatis
3 msk olivolja
2 msk finhackade valfria örter eller kryddan örtagård (idag hade jag örtagård)

Servering:

Riven parmesansost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.

Potatis: Tvätta och halvera delikatesspotatisen. Fördela potatisen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Blanda örter (finhackade färska eller kryddan) och olja och häll över potatisen, blanda om. Rosta i ugnens mitt i cirka 25-30 minuter. Täck över med folie så potatisen håller värmen tills kycklingen är klar.

Kyckling: Putsa kycklingen, dela varje filé i 3 delar och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
Ansa och strimla purjolöken. Tillsätt purjolök och pressa vitlöken i stekpannan och låt detta fräsa med i ett par minuter. Tillsätt grädde, vatten samt kycklingfond. Ha i spenaten och vänd ner i såsen. Låt blandningen koka upp. Halvera tomaterna. Riv osten.

Ta av stekpannan från värmen och lägg över kycklingen i en smord ugnsfast form. Häll på såsen. Fördela tomaterna i formen och strö över riven parmesanost.
Gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Garnera med riven parmesanost och servera med en god sallad.

Snart ska jag hämta Elin som är på skoldisco. Sen ska vi packa ner det sista inför resan imorgon bitti. Min lilla stora tjej ❤️

Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
izzahbjurek
3 år sedan

Men åh så underbart gott, mums! Hoppas att du har haft en bra dag och får en fortsatt bra kväll, kram! ♡

JennysRumochSpis
3 år sedan

Verkligen gott! Tack! 😘🙏😀

femmaj
3 år sedan

Guud så gott det såg ut!

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x