Bountykladdkaka

0 röster

Gillar du Bounty? Ljuvlig blandning av kokos och choklad. Då är det här kladdkakan för dig! Otroligt god var betyget från mig och mina vänner på tjejmiddagen häromkvällen. Jag var snäll och lämnade kvar lite hemma så familjen också fick smaka, lika gott betyg från dom. Så testa den här, kanske till Mors Dag på söndag…

Du behöver:

3 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
175 gram smält smör

200 gram kokos (1 påse)
1 burk sötad kondenserad mjölk (ej den karamelliserade!)

200 gram mjölkckolad
0,5 dl grädde

Hallon eller jordgubbar till garnering och servering.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och det avsvalnade smöret.

Bred ut i smörad och bröad form på ca 24 cm och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska vara rätt kladdig för den sätter sig i kylen sen.

Medans kakan är i ugnen så blandar du kokos och kondenserad mjölk till en smet.

När kakan är klar i ugnen, låt den stå till sig en liten stund och bred sedan över kokossmeten så slätt som möjligt.
Smält sedan ihop grädde och mjölkchoklad i ett vattenbad och häll över kakan.
Ställ sedan in hela härligheten i kylen för att stelna.
Kakan blir bäst om den får stå till sig lite innan man äter den. Jag gjorde min kvällen innan.

Du kan servera den med en kula vaniljglass till om du vill men den är god utan också.

Förvara i kylskåp.

Recept från Tessan Bakar

Önskar alla en härlig helg!
Jag åker strax mot jobbet där jag ska tillbringa min.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x