Bästa Köttfärsgratängen med potatis

0 röster

Godkväll!

Igår gjorde jag den här fantastiskt goda köttfärsgratängen. Krämig och med så goda smaker. Den passar lika bra till vardags som på helgen. Ni måste testa!
Jag har soltorkade tomater i, dom kan uteslutas om man inte gillar det eller bytas till färska. Jag hittade receptet hos Hemmets Journal men har gjort om det lite.

Du behöver till 4-5 portioner:


500 g köttfärs
2 msk smör
1 st gul lök
2 msk tomatpuré
1/2 dl chilisås
2 st vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
400 g krossade tomater, 1 burk
1/2 dl vatten
2 tsk oregano
Salt, svartpeppar
1 kg potatis
200 g Philadelphiaost
2 dl matgrädde
1/2 dl strimlade soltorkade tomater i olja
2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen.

Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter. Salta och peppra.

Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.

Vispa ihop färskost och grädde, blanda i strimlade soltorkade tomater och häll sen i formen. Strö över osten. Gratinera tills potatisen är mjuk, ca 45-50 minuter.
Lägg på folie på slutet så inte osten blir bränd alternativt ta ut formen och ha på mera ost efter 30 minuter.

Servera med sallad.

Har bakat ett av mina favoritrecept på bullar idag… Ett recept ni inte vill missa så håll utkik!

På återseende!

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
JennysRumochSpis
2 år sedan

Vad kul! Hoppas du gillar det lika mycket som mig! 👍😀😘

emmanathaliea
2 år sedan

Så gott! Det där ska jag testa!!

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x