Sockerdoppade Blåbärs och marsansnurror

0 röster

Godkväll!
De senaste dagarna har jag varit i planeringstagen för helgens festligheter. Men nu är det mesta färdigplanerat. Ändrade förrätten idag efter tips på Instagram. Älskar Instagram, inspirationen och alla trevliga och snälla människor där!
Maten och drycken är inhandlad. Nu återstår det roligaste, dukningen, matlagningen, piffet och så själva festen då så klart! Ser fram emot!

Dom här bullarna! Smakar som du skulle köpt dom på konditori!
Dom är mina absoluta favoritbullar tillsammans med dessa Cinnamon Rolls.
Ni bara måste göra dom….

Du behöver till ca 30 normalstora bullar:

125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 1/2 tsk malen eller stött kardemumma
Ca 12-15 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g rumstempererat smör
1/2 dl florsocker
1/2 dl marsanpulver (kokvarianten)
ca 1-2 dl blåbärssylt

Dekoration:

Ca 50 g smält smör
Ca 2 dl strösocker

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin, alternativt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Rör ihop smör, florsocker och marsanpulver till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut smörfyllningen på hälften av degen. Bred på sylt på den andra halvan. Vik i hop den ena degen från långsidan och skär ca 2 cm långa remsor.

Dela varje remsa på mitten nästan ända upp till viket (de ska fortfarande sitta fast i varandra) så det blir två långa ben och tvinna dem. Lägg dem i en rund ring i varsin bullform. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt på ugnen på 250 grader.

Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Låt dem svalna under bakduk. Innan de ska serveras penslas de med smält smör och doppas i socker.

Ät och njut!

De bullar som jag fryser in sockerdoppar jag inte förräns jag ska servera dom.

Recept från Matplatsen

Nu ska vi se klart på Ernst och sen är det dags att natta Daga. Hon sitter i soffan bredvid mig, helt överlycklig över sin nya Spidermanpyjamas hon fått idag. Hon kommer garanterat sova extra gott inatt och vakna extra stark imorgon. Hoppas iaf på det, hennes värden är så svajiga nu….

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johannahoffsten
3 år sedan

Mums😍💙💙

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x