Veckosallad

0 röster

Hej!

Den här veckosalladen, eller råkostsalladen som man också kan kalla den, har jag haft i min gamla receptpärm. Jag har fått receptet av min faster för länge sen. Har dragit ner sockermängden till hälften bara. Givetvis kan man ta bort sockret, men det har en konserverande effekt så tänk då på att salladen inte håller sig lika länge.

Det blir en stor laddning av det här receptet, perfekt att göra och sen ha sallad klar i kylen till veckans alla dagar, bara att ta fram. Jag vill alltid ha sallad till maten, har svårt att tänka mig en måltid utan grönsaker. Och det bästa av allt, barnen älskar den lika mycket som mig, toppen!

Du behöver:


500 g vitkål
500 g morötter
1 liten purjolök
1 röd paprika

1/2 dl socker
3/4 dl äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
1 msk salladskrydda
2 tsk örtsalt

Gör så här:


Koka upp socker, vinäger, olja och kryddor. Låt svalna.

Riv vitkål och morot. Enklast i matberedare men kan göras för hand också. Strimla paprika och purjolök.

Blanda ihop i en stor skål och häll över lagen.

Förvara i tätt förslutande burk i kylskåpet.

Ät och njut, såå gott!

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
johnssons
3 år sedan

Mums!!

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x