Födelsedag med daimglasstårta och Cykeljätå

Hej!
Vilken kalashelg!
Önskar jag kunde säga att jag varit på topp, men med någon slags infektion i kroppen (halsont, hängig och hes) så är det bara att konstatera att det var jag inte. Haft väldigt trevligt och kul iaf, huvudsaken!

I fredags fyllde jag år, älskar det!
Men älskar inte siffrorna som börjar stå på grattisteckningarna från barnen lika mycket ha ha.

Fick så fina presenter och vi åt en god middag. Gjorde en supergod potatis ni ska få receptet på i ett senare inlägg.

Dukningen med Happy Birthday servetter som var kvar från Elins födelsedag.

Mina fina ❤️❤️

En fin bricka, presentkort och rosettkroken. 🙏😍

Till dessert gjorde jag en Daimglasstårta i 2 små våningar. Dekorerade med Noblesse, kinapuffar och färska bär.
Glassreceptet är från min gamla receptpärm och räcker till en vanlig normalstor springform på 23-24 cm.
Jag gjorde den i en 15 cm plus 10 cm form istället för att få en liten fin våningstårta, älskar det. Glassen smälte fortare än vad jag hann med att garnera så den ser inte så jättefin ut men äsch, kan inte vara perfekt jämt, eller hur? 😝🤓

Du behöver:

5 dl grädde
5 st äggulor
1 dl socker
5 bitar daim
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker

Valfri garnering: T.e.x. bär, choklad

Gör så här:

Vispa grädden till en ganska hård konsistens. Se upp så det inte blir smör bara.

Vispa äggulor och socker poröst.

Rör ihop.

Rör i de andra ingredienserna och häll sen smeten i en springform och ställ in i frysen minst 6 timmar.

Ta ut och garnera.

Något som också är gott till är en halloncoulis.

Och igår var det då alltså dags för årets happening på ön vi bor på. Cykeljätå, cykelfest, supper safari. Många namn på denna roliga tillställning då man cyklar runt och äter på olika ställen. Det blir fler och fler deltagare för varje år, många som vill vara med.
I år fick vi efterrätt, har aldrig haft det utan 2 år har vi serverat förrätt och 2 år varmrätt. Extra kul att få efterrätt då.

Vi valde att göra Chokladkolakräm med passionsfrukt och hallon. Det är både min och Jockes favoritdessert. Enkel att göra, toppen att förbereda. Recept här

Höstlig dukning.

Väldigt dålig bild på fördrinken men den är så otroligt god, recept här

Drinkvagnen stod redo för avec till kaffet.
Vi serverade efterrätten tillsammans med det här dessertvinet. Rekommenderar verkligen!

Sen serverade vi kaffe med avec och choklad efteråt. Vi hade ett otrolig trevlig gäng hemma hos oss. Vi satt länge länge och pratade och skrattade. När det väl var dags att åka på efterfesten så kände jag att mitt icke så krya jag tog över lite för mycket. Dessutom skulle vi hämta barnen tidigt så vi valde att stanna hemma. Tror nog alla hade jättekul, vi får ta igen det nästa år.

Nu snart åker jag och Daga mot Falun. Hon ska göra en belastning tidigt imorgon bitti och istället för att väcka henne kl 5 imorgon så sover vi över på patienthotellet.

Ha en trevlig söndag!

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
JennysRumochSpis
3 år sedan

Tack fina!! 😘💕🙏

ebbalowenberg
3 år sedan

Tårtan ser jättegod ut och älskar dukningen!!

Filippatipsar
3 år sedan

Ser riktigt gott ut!😍

JennysRumochSpis
3 år sedan

Tack fina, såå gott! 😘🙏💕

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x