Cheesecake med räkor och kavring i glas

0 röster

Hej fredag!

Kikar in lite snabbt med ett gott förrättstips till helgen!
Vi åt den på midsommardagen, passande sommarförrätt.
Supergod och enkel.
Låt brödet bli rejält rostat och knaprigt så blir det ännu godare.

Du behöver:

4 skivor mörk kavring
1 msk smör
2 tsk brödkrydda
300 g räkor, med skal
1 liten rödlök
3 ansjovisfiléer
2 msk gräslök, finskuren
1/2 citron, skalet
1 dl naturell kesella
1 dl crème fraiche
Färsk dill

Gör så här:

Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.

Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen.

Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål.

Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.

”Recept från Tina Nordström”

Önskar dig en trevlig helg!

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
JennysRumochSpis
2 år sedan

Tack! Såå god!! 😘🙏🏻😀

JennysRumochSpis
2 år sedan

Tack fina!! 😘😀🙏🏻

CakesbyAnnaG
2 år sedan

Underbar bild😍

jackienäsström
2 år sedan

den såg riktigt god ut!

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x