Påsktårta med Rice Krispies och aprikoser

0 röster

Hej!

Vilken påsk vi har!
Vädret!

Igår var vi på middag hos Jockes bror och jag tog med den här påsktårtan.
Riktigt kul och passande att de inlagda aprikoserna ser ut som äggulor uppepå, eller hur?!

Då vi var ca 15 personer som skulle äta igår, så gjorde jag två marängbottnar med rice krispies i långpanna och lade ihop med fyllning emellan och uppepå.
Räcker med bara en botten att dela på och lägga på varandra om ni är upp till 10 pers. Gör då också bara halva fyllningen.
Och den fungerar att göra med bara en vanlig pavlovabotten också om du föredrar det. Och lägga fyllning bara uppepå.

Det bästa är att förbereda allt och sen lägga ihop den strax innan servering. Jag lade ihop min några timmar innan vi åt den och då blev den för mjuk. Men så goda smaker ihop!

Du behöver:

Rice krispies botten:

( Gör alltså två såna här till dubbel sats)

4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa vitorna till ett hårt skum.
Vispa ner sockret lite i taget.
Blanda försiktigt ner rice krispies.

Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm.

Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 minuter tills den släpper från pappret.

Låt svalna.

Fyllning och topping:

10 dl vispgrädde
4 dl lemoncurd

Vispa grädden och lemoncurden till en lagom fluffig konsistens. Ta mer eller mindre lemoncurd beroende på hur syrligt du vill ha.

Passionsfruktssås:

6 passionsfrukter
3 msk citronjuice
1 1/2 dl florsocker

Dela, gröp ur och sila bort kärnorna från passionsfrukten. Häll i passionsfruktsjuicen, citron och florsocker i en kastrull.
Låt sjuda tills det tjocknar och ställ åt sidan för att svalna.

Till garnering uppepå:

1 burk avrunna konserverade aprikoser
Physalis
Penséer
Citronmeliss
Riven vit choklad

Vänd ena marängbotten upp och ner på ett stort fat eller bricka.
Dra försiktigt bort bakplåtspapperet.
Bred ut hälften av lemoncurdgrädden och ringla över hälften av passionsfruktsåsen.
Vänd den andra tårtbotten upp och ner ovanpå. Dra försiktigt bort bakpapperet. Bred på resten av grädden och ringla resten av såsen. Lägg ut de avrunna aprikoshalvorna. Garnera med övrig dekoration.

Ät och njut!

För att behålla bottnarna hela, de går lätt sönder, så vänd dom upp och ner och dra försiktigt bort bakpapperet.

Ikväll har vi middag och gäster hemma hos oss. Bordet dukade jag redan igår då jag hade fotografering här hemma.

Det var jag och dukningen som var i fokus.
Till vad får ni veta längre fram…

En magiskt god löjromspizza och champagne på bordet.

Sen svidande jag om till en påskigare klänning och tog med löjromspizzan, champagnen och tårtan till middagen…

Önskar dig en fortsatt Glad Påsk!!

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
corneliaeri
1 år sedan

Wow vilken påskdukning, ser hur fint ut som helst ju! <3

FannyFoto
1 år sedan

Så fint uppdukat!

JennysRumochSpis
1 år sedan

Tack snälla! 😀😘🙏🏻

JennysRumochSpis
1 år sedan

Åh men tack fina! Vad glad jag blir! 😀😘🙏🏻

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x