Kokos och Limekladdkaka

0 röster

Hej!

Här hemma har vi påsklov den här veckan.
Många hade påsklov förra veckan vad jag förstått… här har vi lov denna vecka.

Vädret är fantastiskt, bråken haglar tätt mellan tjejerna, blir mycket medlande och jag blir smått galen själv! Ska erkänna att det blir skönt att gå på jobbhelg imorgon och få en paus hemifrån.
Älskar mina tjejer mer än allt annat så klart men vissa dagar känns det riktigt svårt att vara mamma. Speciellt en pedagogisk mamma.
Nu har vi haft en riktigt tuff månad. Daga har varit hemma 1 månad, sjukorna har avlöst varandra.
Och nu har Elins pollenallergi verkligen kommit igång med…det tar på krafterna, humöret och tålamodet.

Ska bli skönt att återgå till vardagen hursomhelst!

Nu till denna oemotståndligt goda kladdkaka, om du gillar kokos och lime… så gott med syrligt och sött tycker jag.
Och kladdkaka är aldrig fel!
Receptet kommer från boken Kladdkakor Deluxe men jag bytte den vita chokladen mot Dulceychoklad, en blond supergod choklad med smörkolasmak.

Du behöver:

2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche, 34 %
1/2 dl strösocker
1 dl kokos
1 lime, rivet skal och saft

Kladdkaka:

150 g smör
100 g vit choklad (jag hade Dulcey)
3 ägg
2 dl strösocker
1 lime, rivet skal och saft
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl riven kokos
3 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Börja med kokos och limefluffet.
Vispa grädden vit och luftig med elvisp i en bunke. Vispa ihop crème fraiche och socker till ett fluff med elvisp i en annan bunke och vänd sedan ner i grädden.
Blanda i kokos och rör sedan ner skal och saft från limen. Ställ in i kylskåpet medan du gör kladdkakan.

Smält smöret i en kastrull på låg värme och ta sedan av från värmen.
Finhacka chokladen och rör ner den i smöret. Fortsätt röra tills all choklad smält ordentligt. Vispa ihop ägg och socker i en bunke och rör sedan ner det i
smörblandningen.
Vänd ner limeskal och limesaft, vaniljpulver, kokos och mjöl och rör till en klumpfri smet.

Häll smeten i smord form, 20 cm i diameter, och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20 minuter, 200 grader. Ta ut och låt svalna helt i kylskåp.

Bred på kokos och limefluffet och toppa med lite extra kokos och limeskal.

Ät och njut!

Den här chokladen är magiskt god!
Jag har beställt flera hem från en nätbutik.
Ska göra en god dessert med den bl.a. här framöver.

Den här gröna färgen är underbar tycker jag! Hortensia är en av mina favoritblommor och den vita passar extra bra i den gröna krukan från Bergspotter.

Älskade Daga!

Ha en fortsatt fin dag!

Prenumerera
Notis om
guest
6 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joanna-livet med psykisk ohälsa
Joanna-livet med psykisk ohälsa
1 år sedan

Så gott

Jessica
Jessica
1 år sedan

Vart har du köpt de fina händerna?

sweetwords
1 år sedan

Ojjj så gott

JennysRumochSpis
1 år sedan

Tack snälla! 😘🙏🏻

JennysRumochSpis
1 år sedan

Tack snälla! Verkligen gott! 😘🙏🏻😀

JennysRumochSpis
1 år sedan

Hej! Från HM&Home 😘

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x