Scampipasta

0 röster

Hej!

Sitter på tåget hem efter ett trevligt dygn i Stockholm. Träffat vänner och fortsatt fira KitchenAid 100 år. 

Måste tipsa om den här makalöst krämiga och goda pastan. Chili, vitlök, vitt vin, grädde, sparris m.m, wow!
Perfekt rätt nu till helgen. 
Fungerar med vanliga räkor också. 
Eller utan. 

Du behöver till 4 portioner:

Spaghetti till 4
Scampi till 4 (jag hade en påse 400 g kokta)
1 knippe Sparris 
1 Gul lök 
3 klyftor Vitlök 
1 tsk Sambal oelek
1 Färsk röd chili 
1 Citron 
3 dl Vitt vin 
4 dl Grädde ca 
Färsk persilja
1 Fiskbuljong 
1 Grönsaksbuljong 
Färsk persilja 
Svartpeppar från kvarn, Salt
Olja till marinad
Smör till stekning

Gör så här:

Blanda räkor, sambal oelek, 2 pressade vitlöksklyftor, en skvätt citronsaft och olja i en skål/bunke. 

Koka pastan. 

Dela sparrisen i mindre bitar och ta bort den hårda delen längst ner. 

Ta fram en djup stekpanna. 
Stek på sparrisen i smör tills den fått lite färg. Behåll den krispig så inte för länge. 
Lägg åt sidan 

Fräs på räkorna lite snabbt och ställ åt sidan. 

Finhacka lök, vitlök och chili. Fräs snabbt i smör i pannan utan att det får färg. 
Tillsätt vitt vin och kryddor. 
Låt puttra tills vinet har reducerats ner till ca hälften. Häll i grädde, buljong och en skvätt pastavatten. 

Låt koka ihop en stund tills såsen blir krämig.

Hacka persiljan. 

Lägg i räkorna, sparrisen, pastan och persiljan.

Servera gärna med vitlöksbröd.

Smaklig spis!

”Med inspiration från Bistrobybella”Så krämigt och så god smak!

Ni måste testa den här i helgen!

Ha en trevlig helg!

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
1 månad sedan

[…] Vi forsätter med en pastarätt till, älskar den här scampipastan! Recept här […]

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x