Rulltårtstårta

0 röster

Hej!

Rulltårtstårta, eller rulltårta på höjden kanske man ska kalla den, är en festlig och enkel tårta/dessert! Du bygger rulltårtsskivorna som en pyramid och dekorerar sen efter eget tycke och smak. Baka egen rulltårta, det går snabbt, eller köp färdig för minimal insats. Här har jag pimpat min inför nationaldagen imorgon. Passar även till midsommar, eller hur?!

Rulltårta:

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

Fyllning:

Ca 2 dl valfri sylt, jag hade jordgubb. Eller fyll med tex lemoncurd, hasselnötskräm, det du gillar!

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm. Smörj det med lite matfett.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Rör ner mjölken.
Bred ut smeten jämnt i långpannan.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Ta ut ur ugnen och strö lite strösocker jämnt över kakan. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
Fyllning: 
Bred sylten i ett jämnt lager över den varma kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Låt rulltårtan svalna i papperet med skarven ner.
Om rulltårtan ska fyllas med hasselnötskräm så låt den svalna innan krämen breds på så att den inte smälter.

Dekoration:

Skiva upp rulltårtan och stapla som en pyramid. Vispa grädde och spritsa/klicka ut här och där. Jag dekorerade med jordgubbar, krossade maltesers och penséer.

Nu ska jag förbereda en annan passande dessert till morgondagens middagsbjudning. Återkommer med recept om den blir bra.

Ha en fortsatt bra dag!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x