Whiskeykyckling

0 röster

Hej!

Sitter på tåget hem från Stockholm där jag varit på ett supertrevligt event som Cookies and Sweets by Simona, hade tillsammans med SteviaSweet. Vi bjöds på fantastiskt vackra och goda bakverk och fick binda vackra sommarbuketter med en florist. Alltid lika kul att träffa andra bloggkollegor med! Buketten hänger med på tåget hem, hoppas den är fin när jag är framme men det tror jag då det är blött papper runtom längst ner. Och papper runt. Håller tummarna!

Nu till den goda Whiskeykycklingen vi åt häromkvällen. Såsen är så god och kycklingen saftig.

Du behöver till 4 portioner:

4 kycklingfiléer
Smör att steka i
Kryddmix peppar (grön,röd,svartpeppar)
3 dl vispgrädde
1/2 dl soja
1/2 dl whiskey 
1/2 paket Cantadoueost 4 peppar
En skvätt kalvfond 
En nypa socker
Salt, svartpeppar
Riven parmesanost

Gör så här: 

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela kycklingfiléerna till 2-3 avlånga bitar per filé. Salta och krydda dom med pepparmix (Funkar med bara svartpeppar också). Stek dom runt om i smör i stekpannan. Lägg över dom i en ugnsfast form.

Koka ihop grädde, soja, whiskey, Cantadoueosten och kalvfond. Smaka av med lite salt, peppar och socker. Låt puttra en liten stund.

Häll såsen över kycklingen.

Strö över riven parmesanost.

Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills kycklingen är klar.

Servera med den fantastiska ugnsrostade potatisen,

klicka här

Smaklig spis!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x