Caesarsallad med räkor

0 röster

Hej!

Nu är värmen här på riktigt! Vad passar då bättre än en fräsch sallad, bästa sommarmaten. Då vi hade mycket räkor i frysen så gjorde jag en smarrig caesarsallad med dom igår till middag. Till det en hemmagjord caesardressing. Så mycket godare än färdigköpt om man har tid och ork. Rekommenderar verkligen receptet på den här!

Du behöver till 4 portioner:

1 kg räkor med skal

1 huvud Roman eller Cosmopolitansallad

1 pkt bacon

250 g körsbärstomater

1 1/2 dl riven parmesanost

Krutonger

Caesardressing

Caesardressing:

1 ägg

1 vitlöksklyfta

1 tsk Zeta sardellcrème

1 tsk dijonsenap

1 msk citronsaft

1 tsk kapris

1 dl finriven parmesanost

1 1/2 dl rapsolja

1/2 dl olivolja

Worcestershiresås

Salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Börja med dressingen. Obs! Alla ingredienser måste ha samma temperatur.

Knäck ägget i en hög smal bunke. Pressa i vitlöksklyftan. Lägg i senap, citronsaft, sardeller och kapris, parmesan och oljorna. Sätt ner en mixerstav till botten. Starta den och lyft sakta till ytan. Blir fluffig direkt! Smaka av med salt, peppar och worcestershiresås.

Skala räkorna och ställ dom i kylen. Klipp baconen i lagom stora bitar och knaperstek dom. Skölj och hacka romansalladen. Blanda den med lite av dressingen och lägg upp på ett stort fat. Dela tomaterna och lägg på dom. Strö över hälften av den rivna osten. Lägg på räkor, bacon, krutonger. Ringla över lite mer dressing och ha på resten av osten.

Smaklig spis!

Håller på att förbereda middagsbjudning tills ikväll. Har fixat fördrinkar och efterrätt. Lite förplock kvar att ordna, varmrätten gör jag när gästerna är på plats. Blir dukning både inne och ute. Ska bli så kul! Håll utkik för goda recept som kommer efter den här kvällen…

Ha en fin dag, och glöm inte att dricka i värmen!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x