Långbakad högrev med ugnsrostade rotsaker

1 röster

Hej!

Långbakad högrev är verkligen underskattat tycker jag. De få gånger jag lagar det så undrar jag varför jag inte gör det oftare. Bra pris. Tar många timmar ja, men det sköter sig själv. Blir oerhört mört och smakrikt. Väldigt gott. Nackdelen för en som mig är att det inte är snyggt att fota. Jag får inte till det här köttet riktigt på bild iaf. Inte än…

Jag använde min crockpot vid tillagningen men det går lika bra i ugnen. Serverade rotfrukter till. Har haft fyllda potatishalvor till tidigare men det här var lika gott. En del av skyn använde jag till att göra en rödvinssås. Och en klick bea till uppskattas alltid i vår familj.

Du behöver till ca 5 portioner:

1 kg högrev av bra kvalitet i bit

4 dl rödvin

Salt, svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Krydda köttet runt om med salt och peppar.

Lägg det i crockpoten eller i en gryta med lock och häll på vinet.

Tillaga på låg effekt i 6 1/2 timme eller på 125 grader i ugnen i 6 timmar.

Servera med rotfrukter i ugn:

Jag har kålrot, morot, rödbeta och potatis. Skär i klyftor och lagom stora bitar. På med olja, salt, svartpeppar och timjan. Blanda runt. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Rödvinssås:

1 dl från rödvinsskyn som köttet legat i

1 dl rödvin

2 msk balsamvinäger

2 msk kalvfond

2 msk rörsocker

En klick smör

Salt, svartpeppar från kvarn

Redning

Gör så här:

Blanda vin, balsamvinäger, fond och rörsocker i en kastrull. Låt puttra tills lite mer än hälften återstår. Rör ner en klick smör och smaka av med salt och peppar. Om det behövs, red till önskad konsistens.

Testa det här i helgen!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x