Krämig lax med soltorkade tomater och spenat

0 röster

Hej!

Jisses vilket väder vi prickade in precis idag. Det var dags för återbesök i Falun för Daga. Gillar inte att ut och åka när det är snö och halka. Men märkte att många tog det väldigt lugnt. Vi passerade lite bilar som kört av och några som kolliderat också. Hoppas det gick bra för alla! När vi kom hem under eftermiddagen hade Elin överraskat med att laga middag, vilken tjej! Hon bjöd på en supergod pastagratäng med bacon och broccoli.

Igår lagade jag den här krämiga laxen med mina favoritsmaker. Rekommenderas.

Du behöver till 4 portioner:

4 laxfiléer

1 påse färsk babyspenat á 70 gram

1 pressad vitlöksklyfta

Strimlade soltorkade tomater i olja, använder Zetas, ca 1/2 burk

1 burk crème fraiche gourmet fetaost och soltorkade tomater

Mjölk eller matgrädde, så mycket du tycker

Salt, svartpeppar

Gör så här:

Dela laxfilébitarna i mindre bitar.

Ta valfri mängd strimlade soltorkade tomater i olja, jag har ca halva burken, och fräs dom med lite av oljan dom ligger i, den har så god smak. Pressa i vitlöksklyftan. Ha i spenaten och rör runt tills den blivit mindre. I med laxen och stek den en liten stund. Salta och peppra, Rör ner crème fraichen. Späd ut med lite mjölk eller matgrädde så såsen blir lite tunnare. Låt puttra tills laxen blir klar.

Servera med pasta.

Den här crème fraichen använder jag.

Testa den här i helgen!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x