Kyckling med saffran och soltorkad tomat

0 röster

Hej!

Är ni mitt uppe i julförberedelserna? Jag som är uppe i den mest intensiva veckan ever tar en dag i taget… och i helgen slår jag av lite på takten. Det får bli som det blir helt enkelt. Jag tänker inte stressa. Hoppas ni tänker samma. Det blir jul ändå, en mysig jul där det viktigaste är att umgås. Och att barnen får någon julklapp. Försöker dra ner på mängden där. Hur gör ni?

Den här urgoda kycklingrätten tycker jag ni ska laga så fort ni får möjlighet. Saffran, soltorkad tomat, kyckling, pasta, och toppa med lite ruccolasallad. Älskar!

Du behöver till ca 4-5 portioner:

Tagliatelle för 4 personer

4 kycklingfiléer

1-2 vitlöksklyftor

1 stor schalottenlök eller 2 små

Strimlade soltorkade tomater i olja, nästan en hel burk har jag.

Smör att steka i.

2 burkar crème fraiche med smak av saffran och tomat

1 dl grädde, jag har matgrädde

Salt, svartpeppar

En nypa socker

Till servering:

Ruccola

Gör så här:

Putsa och dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Fräs dom i smör tills dom fått fin färg och nästan är genomstekta. Krydda med salt och peppar.

Finhacka schalottenlöken. Lägg ner den i pannan tillsammans med kycklingen, pressa ner vitlöken och ha i dom soltorkade tomaterna . Häll i lite olja från burken med, så god smak på den. Fräs allt tillsammans en stund. Ha i crème fraichen och grädden. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Ha i en nypa socker. Låt puttra medans du kokar pastan.

Blanda allt tillsammans i en stor skål eller på ett fat. Toppa med ruccola.

Smaklig spis!

Den här crème fraichen.

Gör den här!

 

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x