Ugnspannkaka

0 röster

Hej!

Ofta när vi inte kommer på vad vi ska laga för middag så blir det ugnspannkaka, räddaren i nöden. Enkelt, billigt, supergott, barnen älskar det, det går åt som smör i solsken hos oss. Vi serverar den med lingonsylt, keso och rivna morötter för att det ska bli mera matigt och mättande.

Ibland har jag baconen uppepå som på bilderna. Och ibland klipper jag baconet i bitar rakt ner på plåten och ställer in i kall ugn och vrider på värmen. När ugnen är uppvärmd och klar är också baconen också lagomt tillagade för att hälla smeten över.

Du behöver:

3 dl vetemjöl

6 dl mjölk

4 ägg

2 paket bacon

1 nypa salt

Tillbehör:

Lingonsylt

Keso

Rivna morötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader utan varmluft.

Mät upp 3 dl mjöl i en bunke.

Vispa först ner 3 dl mjölk till en slät smet. Vispa sen ner de sista 3 dl mjölk.

Knäck ner ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.

Ha i en nypa salt.

Slå smeten i en bakpappersklädd långpanna.

Klipp baconskivorna mitt itu och lägg de halva skivorna över smeten.

Skjuts in i ugnen i 20-25 minuter.

Servera med tillbehören.

Tulpanens dag idag, den franska tulpanen är min favorit.

Ha en fin kväll, nu mästerkocken!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x