Benjamins Spaghetti Carbonara

0 röster

Hej!

Den här är vårat favoritrecept på carbonara. Det är Benjamin Ingrossos recept och kommer från boken Pernillas Kök och där beskrivs den som den godaste carbonaran ever.

Carbonaran görs som man gör den i Italien, utan grädde och med riktigt gott fläsk. Det är ingen hemlighet att dom kan sin pasta Wahlgrenarna, supergott! Sen Elin och Daga fick höra vems recept det är har dom den här rätten som en stor favorit. Att det är något alldeles speciellt med den här pastan förstår väl vem som helst?! 😀 Och ibland när jag jobbar så övertalar dom Jocke, som ogärna lagar mat, att laga den. Han har nu blivit riktigt bra på att göra Benjamins carbonara han med.

Ibland när vi ändå har bacon och parmesan hemma byter vi ut pancettan och pecorinoosten mot dem. Det blir också jättegott!

Du behöver:

Spaghetti för fyra

Ca 150 g pancetta eller guanciale (eller 2 pkt bacon)

3 äggulor

Ca 1 1/2 dl pecorinoost (eller parmesan)

Salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.

Skär fläsket i tärningar och lägg det i en kall, rymlig stekpanna ( i en kall panna smälter fettet i fläsket långsamt och inget extra fett behöver tillsättas).

Stek tills tärningarna fått fin färg men låt dem inte bli alltför knaperstekta. Ta av pannan från värmen och ställ åt sidan.

Separera äggulorna från vitorna.

Vispa ihop gulorna med pecorinoosten och 1-2 tsk grovmalen svartpeppar.

Slå av pastavattnet, spara någon deciliter.

Häll pastan direkt i pannan med fläsket och häll på ägg och ostkrämen. Blanda väl, tillsätt någon deciliter av pastavattnet för en krämig carbonara.

Avsluta med några tag till med pepparkvarnen och ytterligare pecorino för den som vill.

Servera på direkten.

Ha en fortsatt fin lördag!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x