Kesoplättar

0 röster

Hej!

Här kommer tips på en enkel och lättare lunch eller mellis, gillar det. Och dom här plättarna älskar barnen med…

Kesoplättar kan man variera precis hur man vill med vilka kryddor och örter man gillar. Äta dom helt naturella. Med sylt eller bär. Oftast har jag skinka till, och lite keso på sidan om. Lite hackad rödlök till är också gott.

Du behöver till ca 4 portioner:

250 g keso

4 ägg

2 msk smält smör

1/2 tsk bakpulver

5 msk mjöl

Salt, svartpeppar

Gör så här:

Vispa upp äggen. Rör ner keson, salt och svartpeppar. Rör ner mjölet, 1 msk i taget, och rör till en slät och jämn smet.

Smält smöret i en stekpanna. Rör ner hälften av det smälta smöret i smeten och blanda ihop snabbt. Sänk till medelvärme och ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna, tills de får en fin och gyllene färg.

Jag använder ca 1/2 dl smet till varje plätt och får då ut 12 plättar totalt av smeten.

Servera med valfria tillbehör. 2-3 plättar är lagom att äta beroende på vad du har till eller hur hungrig du är.

”Recept från Nadjas Kitchen”

Vi har en speciell stekhäll till plättar och pannkakor som vi använder ibland. Våra grannar köpte den som present till oss från Frankrike, så snälla! Den går på el och det finns 2 hällar att byta med. En slät för att göra stora pannkakor och sen den här för att göra små pannkakor eller plättar. Helt suverän för det då det blir perfekta plättar.

Det här önskar barnen ofta till lunch.

Kram/Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x