Elins rum

Hej!

Har inte visat bilder på Elins nya rum här på bloggen. Bara lite små filmsnuttar på stories på Instagram. I slutet på sommaren, tidig höst blev det äntligen klart. Efter att ha delat rum med lillasyster uppe i ca 6 år så fick hon ta över kontor/gästrummet i källaren.

Det såg tidigare ut så här. Bäddsoffan sålde vi vidare. Mattan ville Elin ha i sitt rum.

Dags att måla och sätta lister, Elin och Jocke hjälptes åt. Det här rummet har tidigare varit garage. När Jocke köpte huset var det omgjort till rum. Den gamla garagenerfarten mot grannen ska göras om så småningom, dels så allt ser snyggare ut och dels ta bort lite insyn. Fönsterpartiet och dörren ska också bytas. Det kommer nog bli en riktig dörr med fönster i istället för en sån balkongdörr som är där idag. Rum med egen ingång alltså, får se hur mycket vi måste ha koll på framöver 😜

Uttrycket ”Dra en sopsäck över sig” kom till sin rätt här 🤪 Dörren bakom Elin satte vi in i våras, det fanns ingen dörr till det här rummet tidigare. Försökte få till en annan färg här inne, en grå eller greige skulle vara behaglig tycker jag. Men Elin ville ha vitt så vitt fick det bli. Fräscht det med.

Äntligen fick vi bort träfärgen runt fönstren med! Och lister som har saknats i alla år. Golvet är kaklat sen tidigare med golvvärme så det fick vara. För mycket jobb att riva det och lägga nåt trevligare och mer ombonat.

Så här blev det!

Ett supermysigt och fint rum som passar en snart tolvårig tjej förhoppningsvis flera år framöver. Man kan alltid byta färg på textilier, byta matta t.ex. för att få till en enkel förändring.

Elin har själv bestämt alla möbler, färger och detaljer. Jag har visat olika förslag och sen har hon letat själv. Först hade hon bestämt ett helt annat rum. När vi var på Ikea för att handla säng mm som hon bestämt sig för så ändrade hon sig helt och ville inte ha det längre. Så vi fick åka hem och börja planera om. Så rummet drog ut ännu mer på tiden. Med facit i hand så var det bra. Viktigt att känna att man fått det som man vill ha det och att man trivs. Och vi är så glada att hon äntligen fått sitt eget. Det gick bra att dela rum med Daga förvånansvärt länge, men sista året var bra kämpigt. Daga vill ha massor av grejer, rörigt, städar och rensar aldrig. 🙈 Elin är så stor nu och vill inte ha så mycket saker.

Jag älskar den beiga garderoben med svarta knoppar (från Ikea). Den har smarta lösningar och belysning inuti, har inte tagit bilder på det. Gardiner (från Ikea) på skena ( från Hasta Home) så enkelt att dra för. Dom ska kompletteras med en skena till innanför de grå med ljusa skira längder. Taklampan är Plafond Ray från Globen Lightning.

Bord Alex från Ikea får agera både smink och nattduksbord. Bra med låda att gömma grejer i. Sminkspegeln heter Bathlife och står på bordet, den är flyttbar och dimbara ledlampor med olika ljus. Du kan växla mellan kallt och varmt ljus t.ex. Sittpuffen är från Mio.

Sängen är från Mio och är grymt skön! Elin har nu skönaste sängen av alla hemma. Vi får dra lott om vem som ska sova över varma sommarnätter, hon har även svalaste rummet.

Sammetsöverkast från H&M Home. Filtar och kuddar från Mio.

Tavlan ska upp på väggen med ☺️

Skrivbordet är hennes gamla med lådhurts Alex. Stolen är ny. Från Ikea.

Skåpet ovanför skrivbordet satt även där i gamla kontoret innan. Bra när man kan återanvända vissa grejer.

Och den gamla mattan blev så bra med!

Sammetsfåtöljen och kuddarna i är från Mio. Brickbordet från Ikea.

Och tjejen i fåtöljen är vår Elin! 😀❤️

Alla i familjen är lika glada för det här rummet. Vi har så litet hus och blev nu av med både gästrum och kontor. Men en liten kontorshörna får jag plats med när vi byter sovrum med Daga. Gäster på besök får låna något av barnens rum att sova i när dom kommer. Det finns plats!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x