Semmelglass

0 röster

Hej!

I helgen gjorde jag semmelglass. Så makalöst god! Den görs utan glassmaskin, med kondenserad mjölk som gör den krämig. Jag var rädd att den skulle bli för söt med både den söta mjölken och mandelmassan. Men nej. Såklart att den är söt, men inte så det stör. Jag hade i lite flingsalt i smeten med, bryter av lite. Nästa gång så ska jag testa att ta ytterligare lite, med betoning på lite, mandelmassa och rulla små kulor av och blanda i smeten. Tror det kan höja den redan goda glassen ytterligare.

Du behöver:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk, sötad á 397 g

100 g mandelmassa

2 tsk vaniljsocker

3 tsk nymalen kardemumma

Ett par nypor flingsalt

Mandelspån

Gör så här:

Vispa grädden, inte för hårt. Ha i den kondenserade mjölken och vispa tills det är blandat.

Riv mandelmassan och blanda ner den tillsammans med kardemumma, vaniljsocker och flingsalt.

Häll glassmeten i en form som rymmer minst 1,5 liter. Jag använder en brödform.

Ha på mandelspån uppepå. Jag hade på orostade. Innan servering hade jag på även rostade.

Frys i minst 6 timmar.

Ät och njut!

Mycket kardemumma ska det vara. Tips, ha dina kardemummakärnor i en kryddkvarn. Bara att mala ner och på det du ska ha.
Så krämig, och smaken! 👌🏻🔝
Jag serverade glassen tillsammans med bitar av Semmelkladdkaka

Gör den här! En variant till semmeldagen imorgon om du inte vill ha vanlig semla.

Ha en fin start på veckan!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x