Schweizernötbrownies med Daga

1 röster

Hej!

Häromveckan bakade jag och Daga tillsammans. Hon ville göra brownies, så gott ju! Då vi hade en schweizernöts chokladkaka från Marabou hemma valde vi att göra en tryffel med den att ha ovanpå. Otroligt smaskigt blev det.

Du behöver:

Brownien:

250 g smör

2 dl kakao

4 ägg

4 dl strösocker

3 dl vetemjöl

En nypa flingsalt

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Tryffeln:

200 g schweizernöt chokladkaka

1 dl vispgrädde

Garnering:

Hackade hasselnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form på ca 20×30 cm med bakplåtspapper.

Smält smöret och sikta ner kakaon, rör ihop. Ställ åt sidan.

Rör ihop ägg och socker i en bunke och övriga torra ingredienser i en annan. Häll i chokladsmeten och mjölblandningen i äggsmeten och rör ihop allting till en jämn smet.

Häll ut i formen och grädda i 20-25 minuter. Låt svalna.

Hacka schweizernötskakan i mindre bitar. Värm upp grädden i en kastrull. När den börjar småkoka så ta kastrullen från värmen, ha i chokladen och rör snabbt tills den smält ihop fint med grädden. Bred på tryffeln direkt över den avsvalnade brownien och strö över hackade hasselnötter. Låt svalna i kylen, med fördel över natten, innan du skär upp den i rutor.

Först läsa igenom receptet, vi använde ett annat brownierecept från bloggen.
Full koncentration…
Baka baka liten kaka…
Happy bakning!
Det bästa på hela bakstunden tycker Daga… mums!
Dags att hacka choklad medans brownien är i ugnen, kan hända att det slank ner en bit eller två…
Färdig att ställas i kylen…
Äntligen fikadags!
Så kul att få bjuda syrran!
Stolt bagerska…
Supergoda verkligen!

Rekommenderas!

Så kul att baka med barnen, så länge man får. Elin börjar bli så stor nu och vill ofta baka själv. Var sak har sin tid.

Kram//Jenny

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x