Krämig tomatpasta

0 röster

Hej!

9 mars är tomatsåsens dag. Jag älskar verkligen tomatsås, speciellt till pasta. Detta recept jag använt är från min bloggkollega Siri Barje här på Köket, och det svänger du snabbt ihop till lunch eller middag. Supergott!

Du behöver till 4 portioner:

400 g spaghetti

1 gul lök

4 klyftor vitlök

1 tsk chiliflakes

2-3 msk tomatpuré

400 g konserverade körsbärstomater i burk

1 dl vatten

4 msk olivolja

1 dl grädde (jag använde matgrädde)

Salt, svartpeppar från kvarn

Riven parmesanost

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök. Stek sen i olivolja tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt tomaterna och vatten. Krydda med salt och svartpeppar. Låt koka ihop utan lock i ca 15 minuter. Häll i grädden och koka lite till.

Koka spaghettin ca 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Ta upp spaghettin och låt den koka klart i tomatsåsen. Tillsätt även några skedar av pastavattnet i tomatsåsen.

Servera med riven parmesanost.

Smaklig spis!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x