Gratinerad lax med potatis, spenat och parmesan

0 röster

Hej!

Den här laxrätten, godaste på länge! I botten en potatisgratäng… på det en bädd med spenat, lök, dill, vitlök och parmesan. Skivad lax, mer parmesan. Fantastiskt! Hittade receptet i Matmagasinet men har gjort om det lite.

Du behöver till ca 4 portioner:

1 kg potatis. (Jag använde mjölig)

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

Dill, 1-2 knippen

2 påsar á 70g färsk babyspenat

600 g laxfilé

3 dl grädde

1 + 2 dl riven parmesan

Salt och svartpeppar

Smör och olja att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala potatisen och skiva den i tunna skivor. Stek skivorna i smör och olja på medelvärme i en stekpanna under omrörning tills dom börjar kännas lite mjuka, ca 15 minuter. Salta och peppra och lägg över i en smord ugnsfast form.

Skiva löken och fräs den i smör någon minut. Ha i spenaten och pressa i vitlöksklyftorna. Fräs allt ytterligare någon minut. Salta och peppra. Lägg spenatröran på potatisen.

Hacka dillen och strö över spenatröran.

Ha på 1 dl riven parmesan.

Skiva laxen tunt och fördela den ovanpå det andra i formen. Häll på grädden. Salta och peppra. Toppa med den rivna parmesanen som är kvar.

Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.

Smaklig spis!

Testa den här!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x