Våffla med skagenröra

0 röster

Hej!

Tips till våffeldagen imorgon… Våffla med skagenröra, hur gott! Som lunch, förrätt, en lättare middag, dela i mindre bitar och servera som plock. Ett glas kallt bubbel är förstås pricken över i till. Ibland gör jag egen våffelsmet, ibland fuskar jag med färdig mix. Men egen skagen, finns inget som slår det om man har tid. Och då med handskalade räkor. Inget som slår det heller. Jag krossar alltid lite rotfruktchips över min skagenröra. Så gott crunch!

Våffelsmet 6-8 laggar:

100 g smör

3 dl mjölk

1 dl kolsyrat vatten

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna.

Blanda vetemjöl, bakpulver och mjölken till en jämn smet. Blanda försiktigt i det kolsyrade vattnet. Grädda i ditt våffeljärn. Lägg våfflorna utspritt på ett galler och inte på hög så håller dom sig frasiga längre.

Skagenröra:

1 kg räkor med skal

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

1/2 dl hackad dill

1 liten finhackad rödlök

2 msk riven pepparrot

Några droppar pressad citron

Salt, svartpeppar

Garnering:

Dill, ishavsrom eller löjrom, räkor, rotfruktchips

Gör så här:

Skala räkorna och hacka grovt. Spara några hela till garnering.

Blanda majonnäs, crème fraiche, rödlök, dill, pepparrot, citron, salt och svartpeppar. Blanda i räkorna försiktigt.

Smaka av om du vill ha mer pepparrot och kryddor.

Servera våfflan med en stor klick skagen. Garnera, ät och njut!

Smaklig spis!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x