Sparrissoppa

0 röster

Hej!

Kommer med ett gott förrättstips så här i påsktider. Älskar sparris som strax är i säsong. Vill gärna ha det på påskbordet och som här i en soppa är det så gott. Och soppa som förrätt är bland det bästa jag vet. Receptet är från Per Morberg, jag gjorde en örtolja och ringlade över lite fint också. Det är bara att ta lite olivolja och mixa ihop med färska örter.

Du behöver till 6 portioner:

500 g grön sparris

5 schalottenlökar

5 dl vispgrädde

5 dl kycklingbuljong

1 dl vitt vin

Salt, svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Skala sparrisen och skär upp i 1 cm långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.

Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som ska vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer eller med mixerstav.

Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Ringla över örtoljan.

Fick ihop inte mindre än två påskris här hemma idag. Det ena får husera i hallen tillsammans med lite godis. Trevligt att mötas av när man kommer in tycker jag.

Vi hörs snart igen, om inte imorgon så på fredag. En god påskinspirerad glassbomb är på gång.

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x