Glassbomb med nötmaräng

0 röster

Hej!

Den här glassbomben, magisk påskdessert! Syrlig Mango och passionssorbet, gräddig vaniljglass, en frasig och seg nötmaräng, ett täcke av vit choklad, no words needed. Och den är inte svår att göra. Några moment och frystid, men så värt! Receptet på kommer från Allt Om Mat, sen gjorde jag ett påskigt fågelbo av salta pinnar och choklad och satte på toppen. Det går bra att utesluta hasselnötterna om någon är allergisk.

Du behöver till 8-10 personer:

1,5 liter vaniljglass (det gick åt 2 liter i min bunke)

0,5 liter mangosorbet, jag hade mango/passion

200 g vit choklad

Nötmaräng:

1,5 dl hasselnötter

6 äggvitor

3 dl strösocker

1 påse á 50 g marsanpulver

Garnering:

Salta pinnar

100 g mjölkchoklad

 

Gör så här:

Nötmaräng: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka hasselnötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och fortsätt vispa till en blank marängsmet. Vänd ner nötter och marsanpulver i marängsmeten.

Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten över hela. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt marängen svalna och stjälp sedan upp den på ett bakplåtspapper och låt kallna.

Klä insidan av en bunke, ca 25 cm i diameter, med plastfolie och låt ändarna sticka ut. Klä sedan insidan med marängen. Låt undersidan av marängen, som är lite kladdig, vara mot kanten av bunken så fäster den bättre.

Ta fram vaniljglassen så den blir lite mjuk. Skopa sedan ut glassen över marängen så att det bildas ett ”hål” i mitten. Ställ ner en liten skål i hålet och tryck till. Lyft ur skålen och ställ in bunken i frysen ca 1 timme.

Ta ut bunken och fyll hålet med mangosorbet. Jämna till ytan och ställ in i frysen 2-3 timmar.

Smält den vita chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Ta bunken ur frysen och lossa glassbomben från skålen. Dra bort plastfolien. Häll den vita chokladen över marängen. Låt den stelna till i frysen 15 minuter.

Ta ut glassbomben ca 15 minuter före servering så att den hinner mjukna något. Garnera med fågelboet.

Fågelbo:

100 g mjölkchoklad

Salta pinnar

Godisägg

Smält chokladen över vattenbad. Bryt salta pinnar i 2-3 delar och blanda ner i chokladen. Ganska många pinnar. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik eller bricka. Forma ett fågelbo. Lägg i fågeläggsgodis. Kyl eller frys så det stelnar.

Det här är såå gott! Ser fram emot i morgon då den ska serveras som dessert på påskbordet. Vi äter sill, Jansson, lax mm då också. Nu ska vi iväg på Äggjakt i Mora och så köper vi med hämtmat hem.

Glad påsk!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x