Ugnsbakad lax med extra allt

0 röster

Hej!

Har ni haft en bra påsk? Vi har bara varit hemma, myst, spelat spel och ätit gott. På skärtorsdagen gjorde jag den här goda laxen med räkor, kräftstjärtar, sockerärtor, purjolök, sparris och en god sås. Jag fick inspirationen från en veckotidning, kommer ej ihåg vilken, och gjorde om den lite. Så fräscht och gott!

Du behöver till 4 portioner:

4 laxfiléer eller 600 g laxfilé i bit.

1 liten purjolök

100 g sockerärtor

2 dl crème fraiche

1 dl grädde

1 dl vitt vin

1 fiskbuljongtärning

1/2 dl finhackad dill

150 g skalade räkor

140 g kräftstjärtar

Smör att steka i

Salt, citronpeppar

Till servering:

Pressad potatis

Ett knippe grön sparris

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Strimla och fräs purjolöken blank och smidig i smör utan att den tar färg.

Koka sockerärtorna i ca 1 minut. Spola av i kallt vatten och dela dom på hälften. Lägg purjolöken och sockerärtorna i botten på en smord ugnsform. Lägg laxen ovanpå och krydda den med salt och citronpeppar.

Koka upp vin, crème fraiche, grädde och fiskbuljongtärning. Ta kastrullen från plattan och vänd ner kräftstjärtar, räkor och dill. (Jag sparade räkorna och lade på dom vid servering.) Häll såsen över laxen.

Tillaga mitt i ugnen i ca 15- 20 minuter. Stek sparrisen så länge. Inte för länge så den håller sig krispig.

Servera laxen med pressad potatis och sparrisen.

Smaklig spis!

Ha en fortsatt fin påsk!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x