Spaghetti al pomodoro

0 röster

Hej!

En av mina favoriträtter är denna italienska enkla pasta med få ingredienser. Går snabbt att göra med. Kan äta den här lika gärna en helg med ett gott glas rött till som vardag. Använd bra råvaror bara. Goda körsbärstomater är viktigast. Mängderna är ca mått, gör den här på känsla. Och doften när man lagar detta, magisk!

Du behöver till ca 4 personer:

3 vitlöksklyftor

En klick Smör x 2

Ca 3 msk Olivolja

2-3 tsk flytande honung

5-600 g körsbärstomater

Salt

Svartpeppar

Basilika (helst färsk men går bra med torkad)

Chiliflakes

Spaghetti för 4 pers

Till servering:

Färskriven parmesan

Vitlöksbröd

Gör så här:

Skiva vitlöksklyftorna i tunna skivor. Dela tomaterna på hälften. Fräs vitlöken i smör och olivolja. Ha i tomaterna och honungen. Fräs under omrörning i ca 10 minuter tills tomaterna har blivit mjuka och lite mosade. Späd med lite pastavatten så tomatsåsen blir krämig. Krydda med salt, svartpeppar och basilika efter tycke och smak. Ha i en klick smör.

Koka spaghettin, när 2 minuter återstår av koktiden. Ha över spaghettin i tomatsåsen, blanda runt och låt den koka klart i såsen. Späd med mer pastavatten om det behövs.

Toppa med chiliflakes för lite hetta och färskriven parmesan.

Servera med vitlöksbröd.

Smaklig spis!

Alla i familjen gillar det här, förutom Daga som inte gillar tomater. Hon petar bort dom och äter desto mer vitlöksbröd som är hennes favorit.

Så gott! Skulle kunna äta det här varje dag.

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x