Varmrökt laxpaj med romsås

0 röster

Hej!

Vilket väder dagen bjudit på! Tyvärr har jag så lite energi just nu. Är i stort behov av att bara vara och ta det lugnt efter allt som varit (och är!) och det är precis vad jag gjort i helgen. Lagat mat så klart, och imorse hade Daga beställt finfrukost som hon kallar det. Något vi gör alldeles för sällan, så mysigt och gott.

Den här frukosten… 👌🏻 det är croissanter Daga är ute efter när hon beställer finfrukost. Det är enda gången dom serveras hos oss. Hon äter nästan inget av det andra. Hon är så kräsen och petig i maten just nu.

Idag gjorde jag den här goda pajen med varmrökt lax och romsås. Brukar göra den på påskbuffén varje år men den passar att göra som matpaj närsomhelst. Alla gillar den skarpt, utom Daga då.

Du behöver:

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

150 g smör

3 msk kallt vatten

Fyllning:

1 stor näve babyspenat

300 g varmrökt lax

2 finhackade vårlökar

2 dl riven västerbottenost

3 dl crème fraiche

3 ägg

1 msk finklippt dill

Salt, svartpeppar

Romsås:

1 1/2 dl gräddfil

1 1/2 dl crème fraiche

1 burk röd kaviar

1 1/2 dl skalade räkor (skippade dom idag)

Salt, svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Arbeta ihop degen och tryck ut den i formen. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.

Smörstek löken mjuk. Fördela babyspenat, lax och den stekta löken i formen.

Vispa ihop ägg, crème fraiche, ost, dill och lite salt och svartpeppar. Häll detta över fyllningen och ställ in i ugnen i ca 25 minuter tills stamningen stannat och den fått lite gyllene färg.

Rör ihop såsen och servera till pajen tillsammans med en god sallad.

”Recept från Jennys Matblogg”

Ha en fin kväll!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x