Halloumilasagne

1 röster

Hej!

Hoppas ni haft en bra Valborg trots rådande omständigheter och väder, brrr! Jag har jobbat sen igår och kom hem för en stund sen. Ska ta det lugnt och bara mysa. Jocke och tjejerna ska fixa tacos. Skönt att slippa köket ibland även om jag stortrivs där.

Den här lasagnen med halloumi, spenat och pumpakärnor lagade jag häromdagen. Hur god som helst! Ni måste testa. Hade rester kvar till lunchen dagen efter och den var ännu godare då. Receptet är från Ica, nästa gång gör jag lite extra tomatsås även om den var toppengod som den var. Enkel, vegetarisk och så god rätt!

Du behöver till 4 personer:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk rapsolja

1 pkt färska lasagneplattor (á 200 g)

3 msk tomatpuré

500 g krossade tomater

1 tsk flytande honung

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad)

4 dl vatten

200 g fryst bladspenat

2 halloumiost (á 200 g)

1 1/2 dl pumpakärnor (rostade)

1 1/2 dl riven prästost (jag hade cheddar och mozzarella)

Salt och svartpeppar

Färsk timjan till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Finhacka lök och vitlök och fräs i olja utan att de tar färg.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten. Låt koka på medelvärme utan lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär halloumin i tunna skivor. (Alternativt riv den)

Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, 20×30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

Ställ in i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Garnera lasagnen med färsk timjan. Servera med en god sallad.

Den här tjejen som storgillar halloumi älskade såklart lasagnen, lillasyster som aldrig gillat lasagne eller halloumi över huvud taget, njae…
Jag säger, gör den!

Ha en fin helg!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x