Whiskeysås

0 röster

Hej!

Idag har vi firat Jocke med pompa och ståt. Kanske inte riktigt så men en god tårta, presenter och önskemiddag blev det i vart fall. Det som önskades var en god köttbit, slog till på oxfilé, någon passande potatis, blev klyftpotatis och morötter, och en whiskeysås. Jag har gjort Whiskeykyckling tidigare och gjorde såsen på ungefär liknade sätt men med några förändringar. Riktigt gott blev det.

Du behöver till ca 4-5 portioner:

1 schalottenlök

Smör att steka i

3 dl grädde

1 tsk dijonsenap

2 msk kalvfond

1 msk soja

2 tsk farinsocker

3 msk whiskey

Salt

Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Finhacka schalottenlöken och fräs den snabbt i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop i några minuter.

Smaka av om det behövs ha i någon mer kryddning. Red såsen om du vill ha den tjockare.

Serverar alltid bea till barnen. Idag tyckte Daga maten var jättegod, hon är annars väldigt petig och kräsen. Hon har ätit sämre än vanligt sista tiden. Men idag föll det henne i smaken så mycket att hon sa: ”Tänk om man kunde ta med sig matlåda till skolan med sån här mat varje dag” . Jo jag tackar jag, fint ska det vara. 👌🏻

Dukningen…

Tårtan kommer det recept på i veckan!

Kram// Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x