Krämig kyckling carbonara

2 röster

Hej!

Torsdag och helgen runt hörnet igen. Livet rullar på fort fast allt är lite på paus. Känner ni lika?

Den här rätten jag hittat hos Bambi måste ni testa. Barnen, och vi, älskar den. Krämig snabbpanerad kyckling med bacon och parmesan. Så gott!

Du behöver till 4-5 portioner:

4 kycklingfiléer

3 msk vetemjöl

4 msk riven parmesan

Salt, svartpeppar

Smör att steka i

Sås:

2 pkt bacon

2 vitlöksklyftor

3 dl grädde (jag har matgrädde)

1 dl riven parmesan

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg dom i en skål. Häll på mjöl, parmesan, salt, svartpeppar och rör om så filéerna täcks helt.

Värm en panna med smör och stek kycklingen på medelhög värme tills filéerna är helt genomstekta. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik på sidan om.

Klipp ner baconet i pannan och låt det fräsa tills det fått lite färg. Pressa ner vitlöksklyftorna och låt fräsa med baconet en kort stund. Häll sen på grädden och ha i parmesanosten. Rör om tills osten helt har smält. Lägg i kycklingen igen och låt den bli varm om den hunnit kallna.

Servera med spaghetti.

Ha en fortsatt fin kväll.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x