Kyckling och ugnsbakad spetskål, allt på en plåt

0 röster

Hej!

Ett fantastiskt recept kommer här, tips till Kristi himmelsfärd. Från Ica men jag har gjort om det lite. Bakad spetskål, hur gott! Daga är inte stormförtjust vilket inte är någon högoddsare. Men resten, t.o.m. Jocke som vanligtvis inte gillar kål, och inte kan leva utan sin potatis typ, var supernöjd.

Du behöver till 4 portioner:

4 kycklingfiléer

Smör att steka i

Salt

Santa Maria grillkrydda honung, (eller svartpeppar)

Bakad spetskål:

1 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor)

1 citron

Salt

Svartpeppar

50 g smör i bitar

Flytande honung att ringla över

Kall sås:

2 dl crème fraiche

1/2 dl majonnäs

2 tsk flytande honung

Salt, svartpeppar

Dragon, jag har 2-3 tsk torkad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela citronen och lägg den och spetskålen på en plåt. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg smöret runt om på plåten. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Under tiden kålen är i ugnen så förbereder du kycklingen. Putsa den och stek den runtom i en stekpanna. Krydda med salt och grillkryddan. Jag tar mycket av den sistnämnda, så god!

Ta ut plåten och lägg kycklingen tillsammans med kålen. Ringla honung över spetskålen. In i ugnen i 20 minuter till, tills kycklingen är klar.

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med kryddorna.

Smaklig spis!

Har tipsat om godaste kryddan till kyckling tidigare, men gör det igen.

Så fräscht med underbara smaker, ska göra det här igen inom kort!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x