Pastasallad med kassler och Mors Dag

4 röster

Hej!

Vilket härligt sommarväder senaste dagarna bjudit på! Får alltid ett sug efter en fräsch sallad då, är inte ensam om det tippar jag. I helgen som var gjorde jag en med pasta och kassler. Gör oftast med kyckling annars men nu hade jag en bit kassler i frysen. Sen blandade jag i lite av varje av det jag hade hemma och som oftast finns i vårat skafferi och kylskåp. Jag blandar alltid den färdigkokta pastan med sweetchilisås, så gott!

Det här hade jag i min sallad:

(Inga mått, ha i så mycket av allt som du tycker)

Pasta

Sweet chilisås

Olivolja

Kassler

Mixad sallad i påse

Gurka

Körsbärstomater

Majs

Strimlade Soltorkade tomater i olja

Purjolök

Minimozzarella

Melon

Gör så här:

Koka pastan i väl saltat vatten. Häll av vattnet, blanda pastan med sweet chilisås, 2-3 msk, och lite olivolja. Låt svalna.

Putsa kasslern och skär den i strimlor eller tärningar. Stek gärna på den lite, gjorde inte det nu men jag tycker det är godare. Smaksak!

Skölj och skär purjo, tomater och gurka. Dela melonen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller på ett fat.

Servera med t.ex. vitlöksbröd och dressing. (Se receptet på min vitlökssås längre ner…)

Den här vitlökssåsen har jag bloggat om många gånger. Vi har den till så mycket. Gott till allt där kalla såser och dressingar passar.

Du behöver:

2 dl turkisk yoghurt

1/2 dl majonnäs

2 tsk flytande honung

2 pressade vitlöksklyftor

Salt, svartpeppar, persillade

Gör så här:

Blanda ihop allt utom persilladen och låt stå och dra ett tag. Krydda med lite persillade ovanpå innan servering.

Glasburkar från House Doctor

Jag gjorde extra mycket av salladen då det dagen efter var Mors Dag och vi hade planerat en picknick. Perfekt att ta med och servera sallad i varsin glasburk med lock.

❤️❤️❤️

Vaknade upp till frukost och fina presenter!

Senare gick vi på promenad tog med picknickväskan och satte oss på en fin plats.

Daga har mest pasta i sin burk. Inte mycket annat som slinker ner nuförtiden.
Paus på väg tillbaka. Lite klagomål från tjejerna om att det var för varmt, för långt att gå o.s.v. Det får ju inte vara helt problemfritt 😉
Här säger Daga: ”Kan vi få kor??”
Svar: Nej! 😂
Jag hade planerat att göra en snabb tårta senare på eftermiddagen. Men på något sätt fastnade jag i lådan i frysen och halva nageln gick av rakt igenom. Det blev blod m.m. och tårar kan jag meddela. Har fobi för naglar som rivs upp, skadas mm.. klarar inte! Har stängt igen med förband och hoppas på det bästa. Var till nageltjejen igår, jag vägrade öppna förbandet. Gjorde de andra naglarna. Men ska öppna ikväll.. har givetvis gjort rent, och har inga tecken på infektion. Vill bara att det ska växa på sig lite.
Hursomhelst så blev det ingen tårta. Men potatisen fixade jag!
Inte bästa bilden men godaste och populäraste potatisen på bloggen! Recept här

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x