Smörstekt torskrygg med ugnsbakad spetskål och kall dragonsås

5 röster

Hej!

Har ni haft en bra helg? Vi har mestadels varit inne, vädret har varit si och så. Har hunnit med att rensa lite, mycket kvar dock. Ett ständigt pågående projekt hos mig. Ätit god mat har vi också gjort. Igår serverades den här magiska torskryggen, smörstekt, med spetskål, räkor och en kall dragonsås. Alla älskade maten, förutom Daga då förstås. Kål?? Nej tack! Vi andra är såå förtjusta i den.

Du behöver till 4 portioner:

4 bitar torskrygg

Smör att steka i

Salt, svartpeppar

1 spetskål

1 citron

50 g smör i bitar

Flytande honung

Kall dragonsås:

2 dl crème fraiche

1/2 dl majonnäs

2 tsk flytande honung

Salt, svartpeppar

Dragon, jag har 1 msk

Till garnering:

Några handskalade räkor

Dill

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva spetskålen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ha på salt och svartpeppar. Lägg smöret i mindre bitar runt om på plåten. Dela citronen i klyftor och lägg dom också runtom. In i mitten på ugnen i 20 minuter. Ta ut plåten och ringla flytande honung över kålen. In i ugnen ca 15 minuter till. Under tiden gör du klart såsen och torsken.

Rör ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med kryddorna.

Salta och peppra fisken runtom. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Stek fisken ca 2 minuter per sida till fin färg. Ös med smöret i pannan över fisken. Ta pannan från värmen och låt filéerna vila i ca 5 minuter tills de fått en innertemperatur på 52 grader.

Lägg en bit kål på tallriken. Lägg torskfilén på kålen. Ha över en klick av dragonsåsen. Garnera med räkor och dill.

Servera direkt.

Smaklig spis!

Så magiskt gott!!

Ha en fortsatt fin helg!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x