Snabbaste tårtan

1 röster

Hej!

Den här tårtan är så himla bra! Enkel så vem som helst kan göra den och färdig på ett kick. På 15 minuter står den på bordet. Och god, barnens favorit. Perfekt till högtider, skolavslutningen eller till att festa till vilken dag som helst lite extra. Använd de bär och choklad du gillar. Garnera efter tycke och smak. Recept kommer ursprungligen från Ica.

Du behöver till ca 8 personer:

2 färdiga marängbottnar

1/2 dl vispgrädde

150 g mjölkchoklad

4 dl vispgrädde

250 g färska hallon

1 nypa vaniljsocker

Till dekorering:

Färska bär, jordgubbar och hallon

50 g hackad mjölkchoklad, eller daim

Florsocker

Mynta eller citronmeliss

Gör så här:

Finhacka mjölkchokladen. Koka upp 1/2 dl vispgrädde, ta bort från värmen och ha ner chokladen i grädden. Rör tills du får en slät och blank smet. Är det svårt att få den helt slät, ha i lite till grädde och värm försiktigt, passa så du inte bränner chokladen bara.

Ta fram den ena marängbotten och lägg på ett fat. Fördela ut chokladen över marängen och ställ in i kylskåpet. Vispa grädden fluffig. Ha i en nypa vaniljsocker, vänd ner hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg.

Ta ut den svala maräng och chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på den andra marängbotten och ha på resten av hallongrädden. Dekorera med jordgubbar, hallon, hackad choklad, mynta/citronmeliss. Pudra över lite florsocker.

Servera på direkten!

Mums!

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta
Lotta
3 månader sedan

Så gott det ser ut!

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x