Pasta med paprikacréme och salami

0 röster

Hej i värmen!

Ett så passande tips kommer här. Riktigt gott, och du svänger ihop det på 20 minuter, hur bra! Har hittat receptet hos Allt om mat där det egentligen ska vara lufttorkad skinka, jag har bytt till salami istället. Magnifico från charken är supergod men igår hade jag tryffelsalami, älskar den!

Du behöver till ca 4 portioner:

400 g pasta

150 g grillad paprika, hel på burk

2 dl lätt crème fraiche

1 påse färsk babyspenat

25 g riven parmesanost

140 g salami

Salt, svartpeppar från kvarn

Garnering:

Svartpeppar från kvarn

25 g flagad parmesanost

Gör så här:

Koka pastan al dente.

Mixa paprikan med lite av crème fraichen till en slät crème. Blanda ner resten av crème fraichen tillsammans med osten. Smaka av med salt och peppar.

Häll av pastan. Rör ner paprikacrémen och spenaten. Mal över svartpeppar och strö över flagad parmesan. Lägg ut salamin uppepå runtom.

Gott med vitlöksbröd och ett glas rött till.

En riktig sommarfavorit!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x