Salsicciapasta med tryffelpecorino

2 röster

Hej!

Den här pastan, så otroligt god! Alla, utom Daga då 😉, mmmade ikapp runt bordet. Receptet är från MatHem men jag har gjort om det lite. Som vanligt, köp en bra svensk korv. Och goda körsbärstomater. Har du inte tryffelpecorino fungerar det med parmesan med. Men tryffelpecorino är extra god.

Du behöver till 4 portioner:

Spaghetti till 4

Salt

400 g Salsiccia

250 g körsbärstomater

1 liten rödlök

2 vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

1 tsk basilika

1 tsk chiliflakes

1/2 msk balsamvinäger

1/2 grönsaksbuljongtärning

Smör och olivolja att steka i

Pastavatten

Salt och svartpeppar från kvarn

Till servering:

Tryffelpecorino

Gör så här:

Snitta upp salsiccian, ta ur färsen och rulla till små bollar.

Skölj och halvera körsbärstomaterna. Finhacka rödlöken. Fräs rödlök i smör och olivolja i en stor stekpanna eller gryta. Pressa i vitlöksklyftorna. Ha i basilika, chiliflakes. Tillsätt sasicciabollarna och fräs några minuter. Tillsätt körsbärstomater, tomatpuré, balsamvinäger och grönsaksbuljong. Ha i pastavatten, börja med ca 1 1/2 dl. Obs! Tänk på att koka pastan under tiden här så du har pastavatten att spä såsen med.

När 2 minuter av koktiden på pastan återstår, ta en tång och lyft över pastan i grytan. Låt pastan koka klart i såsen med det andra. Späd hela tiden med pastavatten så pastan har vätska att koka i och att det är krämigt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera pastan i grytan eller lägg över på ett serveringsfat. Riv över massor av tryffelpecorino.

Smaklig spis!

Så många som frågade efter recept när jag lade upp den här på stories på mitt Instagram. Visst ser det gott ut!

Lova att ni testar den här!

Ha en fin helg!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x