Italiensk lax med fetaostkräm

0 röster

Hej!

En av våra favoritlaxrätter, speciellt på sommaren, är den här italienska laxen från Jennys Matblogg. Fetaostkrämen till, gör min egen, är pricken över i.

Du behöver till fyra portioner:

4 laxfiléer

1 burk med soltorkade tomater i olja

1 vitlöksklyfta

10 potatisar

Ruccolasallad

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Fetaostkräm:

2 1/2 dl crème fraiche

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk flytande honung

1 förpackning med fetaost

Salt, svartpeppar

Persillade

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär potatisen i lagom tjocka skivor. Fördela ut dom på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Häll av 1/2 dl olja från tomaterna och pressa ner en vitlök. Ringla den detta över potatisen och ställ in i ugnen ca 20 minuter.

Skär laxen i 2×2 cm stora tärningar. Ta ut formen och fördela ut laxen. Ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och svartpeppar, ställ in i ugnen i ca 10 minuter till tills laxen är färdig.

Rör ihop krämen, smula i osten, blanda ihop allt ordentligt. Smaka av med kryddorna. Ställ in i kylen.

Ta ut plåten från ugnen, lägg upp potatisen och laxen på ett serveringsfat. (Eller servera från plåten som mig) Hacka över soltorkade tomater och lägg på rucolan.

Servera med fetaostkrämen.

Smaklig spis!

Så gott och fräscht!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x