Enkel kall bearnaisesås

4 röster

Hej!

Vilken toppendag vi hade igår, gissar att vi inte var ensamma om det. Augusti startade med sol och värme som vi längtat efter hela juli. Vi var ute hela dagen på vår altan och baksida. Badade i lilla spapoolen, spelade badminton, pysslade, slappade och åt gott. Barnen hade en skärmfri dag, vi vuxna i stort sett också. Jag hade lite jobb att fixa med. Och så vill jag alltid fota, filma och dokumentera så klart. Inte ett bråk på hela dagen. Så är det alltid, när barnen har sina plattor och telefoner är det oftast sura miner och tjafs när vi säger att dom ska stänga ner. När dom har surfförbud och plattorna inte är tillgängliga, så inget bråk. Känner ni igen det?

Till middag grillade vi fläskfilé, grönsaksspett och majskolvar. Till det hade vi godaste potatisen, en varm dragonsås och en enkel kall bea som du mixar ihop. Perfekt när du inte vill göra en äkta hemslagen. Det är hela familjens favoritbea och så mycket godare och bättre än t.ex Lohmanders. Är ni många så gör dubbel sats, den går åt.

Du behöver:

150 g smör

2 äggulor

1 msk crème fraiche

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk persilja

2 tsk torkad dragon

Salt, svartpeppar

Gör så här:

Smält smöret.

Blanda äggulor, crème fraiche och vitvinsvinäger i en skål.

Använd en stavmixer och börja mixa äggulor m.m samtidigt som du sakta häller i smöret. Häll i allt utom det vita i botten.

Mixa till en fluffig konsistens. Ha i kryddorna och smaka av.

Låt stå kylt en liten stund innan servering. Inte för länge för den stelnar i kylen. Då är det bara att ha in såsen i micron några sekunder och röra om.

Jag gör bean i min minimatberedare, men det går precis lika bra med stavmixer. Jag hade ingen färsk persilja hemma, tar då direkt från frysen.
Testa denna, såå god!

Middagen blev ganska sent, som vanligt hos oss under sommaren. Det var en underbar kväll och vi satt ute länge och åt. Varmt och skönt. Vindstilla, brukar inte höra till vanligheterna på vår baksida. Helt insektsfritt, hur ofta händer det?! Daga är livrädd för insekter som bits, kommer det myggor eller bromsar och vi sitter ute och äter då springer hon in direkt. Vi försöker verkligen hjälpa henne att få bort det, getingar har vi lyckats få bort så mycket rädsla så hon iaf sitter kvar vid bordet. Dom är ju inte heller ute efter att sticka som myggor eller bromsar. Hoppas det växer bort snart, inte många måltider vi kunnat äta ute då vi haft mycket broms i år. Och hon blir på riktigt l i v r ä d d. Ett myggår har det inte varit tack och lov.

Ha en fortsatt fin dag!

Kram/Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x