Pasta med kyckling, bacon, champinjoner, mozzarella m.m

6 röster

Hej!

En god och krämig pasta är alltid uppskattat, iaf i vår familj. Passar vardag som helg. Och är oftast enkel och snabb att svänga ihop. I den här goda som jag lagade för ett par dagar sen hamnade lite av varje som jag hade i kylskåpet. Ska försöka skriva ner ungefärliga mått, men det är inte så noga med dom. Testa dig fram, gott blir det!

Du behöver till 4-5 portioner:

Tagliatelle till 4-5 personer

3-4 kycklingfiléer

Smör att steka i

1 pkt bacon á 140 gram

Ca 200 g färska champinjoner

1/2 burk strimlade soltorkade tomater och lite av oljan.

1 pressad vitlöksklyfta

4 dl grädde

1 mozzarella

Salt, svartpeppar

Basilika

Chiliflakes

Riven parmesanost till servering

Gör så här:

Putsa och dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Stek dom i smör i en stor stekpanna eller gryta. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Lägg i bacon, klippt i tärningar, och låt dom fräsa med efter en stund. Lägg kyckling och bacon på sidan på ett fat.

Skölj champinjonerna och dela dom i skivor eller kvartar. Fräs dom i pannan och låt all vätska koka in, lägg dom åt sidan.

Fräs soltorkade tomater och vitlöken snabbt i lite av tomatoljan. Lägg tillbaka kyckling, bacon och champinjoner i pannan. Häll i grädden. Krydda med basilika och smaka av om det behövs mer salt och svartpeppar. Bryt sönder mozzarellan och lägg ner bitarna i grytan. Låt allt puttra tillsammans på låg värme medan du kokar pastan.

Koka tagliatellen tills 1-2 minuter återstår av koktiden. Ha över pastan i grytan och låt den koka klart där. Späd med mer pastavatten om det behövs. (Du kan koka klart pastan helt och sen blanda allt i en skål också, men jag tycker det blir en mycket godare och krämigare pasta om du kokar klart den i såsen)

Servera pastarätten direkt i grytan eller lägg över i en skål. Riv över massor av parmesan.

Trevligt att dekorera med lite färsk basilika, vilket jag hade gjort om inte min stora fina hade fått löss och inte gick att använda. Grr.

Smaklig spis!

Jag älskar krispig isbergssallad just nu, underskattad och tråkig salladssort. Men krispig som sagt, och när den är dressad med olja, vinäger m.m så är den så god!
Blanda olivolja, vinäger, honung, dijonsenap, salt och svartpeppar. Skaka om.
Mums!

Ha en fortsatt fin dag!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x