Tortellini med färskost, bacon och tomat

0 röster

Hej!

Det här är ett fantastiskt gott och framförallt snabbt middagstips. Perfekt att göra när man kommer hem från jobbet och vill ha maten snabbt på bordet. Det tar ca 20 minuter att få ihop. Påminner om min populära Tortellinigratäng minus ugnen och uppvärmning av såsen. Här rör du bara ihop färskost med lite grädde och blandar direkt med den nykokta pastan (inspo från Pralinsystrarna). Jag har använt både tortellini och ICAs färska ravioli, 4 ostar, föredrar den sistnämnda. Nu fanns bara tortellinin när jag handlade. Smaksak! Jag använder färskost med smak av kantarell. Välj den du tycker om.

Du behöver till 4 portioner:

2 pkt färsk tortellini eller ravioli med valfri fyllning.

2 pkt bacon

Körsbärstomater, ett gäng

100 g färskost

3 msk grädde

1 bit mozzarella

Färskriven parmesanost

Salt, svartpeppar

Ruccola eller andra gröna blad till servering

Gör så här:

Klipp baconet i små tärningar. Stek i pannan och låt dom rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop färskosten och grädden snabbt i en skål. Krydda med lite salt och svartpeppar.

Koka pastan under tiden du gör momenten ovanför, passa så den ej blir överkokt. Häll av vattnet i ett durkslag. Ha tillbaks pastan i kastrullen och blanda snabbt ihop med färskosten och grädden.

Blanda pastan och baconen i en större skål eller ett fat. Halvera tomaterna och blanda ner. Riv mozzarellan i bitar och blanda ner även den. Dra något varv med svartpepparkvarnen. Strö på färskriven parmesan. Servera med de gröna bladen.

Smaklig spis!

Jag har lite annorlunda redigering av mina bilder än vad jag brukar. Använder alltid VSCO när jag redigerar och nu ville jag testa att använda ett filter för att få en annan känsla. Annars brukar jag bara justera lite med ljus, kontrast, temp m.m. Vilket jag också gjort nu i tillägg till filtret. Vet inte om jag gillar det. Vad tycker du?

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
Sandra
1 månad sedan

Wow så enkelt och gott! Tycker bilderna är underbara gillar tonen i dem. Men kan rekommendera dig av att använda Lightroom.

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x